...Istorija: Château Billeron Bouquey yra įsikūręs keturių kilometrų atstumu nuo garsiojo Saint Emilion miesto. Ši šeimos nuosavybė, įsišaknijusi per kelias kartas, stengiasi išryškinti unikalios pasaulyje terroiro esmę.
Veislės: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Vyninimas: Rankinis ir parcijinis derliaus nuėmimas
Brandinimas: Betono talpykla
Degustacija: Vynai su viliojančiais raudonais aromatais (juodieji serbentai, gervuogės, vyšnios), papildyti švelnių prieskonių natomis. Skonis yra platus ir apvalus, o vėliau atskleidžia harmoningą visumą ir vaisinį poskonį.
... ant smulkių mielių. Buteliavimas 2023 m. vasarį.
Bouchon Diam 3 pažymėtas.
Dégustation : jo ryški raudona spalva pasižymi mėlynais ir blizgiais atspalviais. Kvape tai tikras uogų, prieskonių ir maquis esencijų trio, kuris perkelia į Balagnos širdį. Skonis apvalus ir gyvas, su šilkiniais taninais, palaiko aromatines pojūčius.
Le Rouge Fraticello yra charakteringas vynas, su tipiniais korsikietiškų veislių aromatais, švelnus ir vaisinis. Jis puikiai dera su Korsikos gastronomijos specialybėmis, tokiomis kaip Figatellu ir šernų troškinys.
...100% Merlot
2018 : ANDREAS LARSSON : 91/100 « Tamsiai purpurinė spalva. Intensyvus kvapas su violetinėmis, gervuogių, slyvų ir juodųjų serbentų natomis, su naujo ąžuolo ir skrudinto duonos užuominomis. Skonis yra tankus ir apvalus, su moderniu blizgesiu, šviežiais juodųjų vaisių ir prieskonių skoniais. Pabaiga ilga ir prabangi. »
2017 : Auksas CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN 2020 « Šis Lussac...
... veda kuriant šį Merlot. Viskas dedama į tai, kad užtikrintume kokybišką vyną, kuris gerbtų savo vynuogyno veislės tipiškumą.
DEGUSTACIJA
Spalva: intensyvi raudona su violetiniais atspalviais.
Aromatas: išraiškingas su konservuotų raudonųjų vaisių natomis.
Skonis: dosnus, apvalus ir minkštas su šviežių vaisių aromatais, papildytais švelnių prieskonių užuomina.
Gurmaniškas Merlot, kaip niekad skanus!
DERINIMAS SU MAISTU IR VYNU
Le Star Merlot puikiai derės su užkandžių lėkšte, ant grotelių kepta mėsa, baltos mėsos patiekalais su padažu, žuvimi ir bulvytėmis bei ryškiais sūriais.
... harmoningas, apvalus ir
skanus. Burnoje atsiskleidžia skrudintų ir vanilinių skonių,
maišytų su mažais juodaisiais vaisiais.
MAISTO IR VYNO DERINIMAS
Patiekti apie 15°C su keptu triušiu, kepta entrecôte arba
juoduoju kraujiniu dešra ir keptomis bulvėmis. Jis taip pat puikiai
derės su sūriais, tokiais kaip Burgundijos delikatesas arba kalnų Tomme.
Regionas: Beaujolais
Veislė: Gamay Noir
Vyninė: granitiniai dirvožemiai – kontinentinis klimatas...
... tik geriausią iš vynuogių.\n\nDégustation\nStiklinėje matome geros kokybės vyną, ryškios spalvos, išraiškingo ir subtilaus aromato. Graži granato raudona spalva. Aromatas vaisinis su vanilės užuomina, skonis švelnus, apvalus burnoje, po to seka mėsingi, šilkiniai ir aksominiai taninai. Geras balansas, vynas visiškai harmoningas.\n\nCépages: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)\nProducteur: Biscaye šeima, Saint-Christophe-des-Bardes (33330)\nFormats et conditionnements: Butelis (75cl) - 6 butelių medinė dėžė - 2019"}...
...Nosies aromatas primena sultingus raudonųjų ir juodųjų uogų kvapą, su saldžių prieskonių natomis. Apvalus ir subtilus, burna yra gerai subalansuota, su gražiais glotniais taninais ir gaivinančiu pabaiga. Apibendrinant, tai tuo pačiu metu stiprus, švelnus ir sultingas.
...Gilles Copéret vyninė priklauso dviem aistruoliams ir gurmanams, Annie ir Gilles Copéret. Įsikūrę Beaujolais širdyje, Régnié-Durette, šie du vyno mylėtojai siūlo 8 skirtingas vyno rūšis. Vynai gaminami laikantis didžiausio pagarbos terroir ir tradicijoms, ir jie kuriami su meile. Darbas ir vynmedžių kokybė yra labai svarbūs, kad būtų pagamintas geriausias vynas, tačiau šeimos svarba vyninėje...
...Raudonas, violetinis, skaidrus,
Aromatas: raudonos uogos, juodieji serbentai, bičių vaškas
Skonis: apvalus, subalansuotas, vaisinis, su taninų pabaiga
Domenas: MAS DE BAGNOLS
Appellation: IGP COTEAUX DE L'ARDÈCHE
Regionas: RHONOS SLĖNIS
Spalva: Raudona
Veislės: Chatus 100 %
Auginimo būdas: Atsakinga žemdirbystė
Charakteris: galingas
Talpa: 75cl
Metai: 2019
Svoris: 1 kg
Sieros kiekis: labai mažai arba be sieros...
...Pirmasis požiūris į nosį su žaliųjų graikinių riešutų savybe. Burnoje dominuoja Porto tipo vynai su daugiau augalinių ir riešutų natų. Subalansuotas ir apvalus poskonis.
SVORIS: 1,3 kg...
...Šis vynas atspindi Château Brande Bergère parašą, mūsų terroiro atspindį ir darbą, atliktą vynuogynuose ir rūsiuose.
Giliai raudonos spalvos, gerai struktūruotas, apvalus ir labai elegantiškas. Jis buteliuojamas tik 75cl buteliuose.
...Château Maucoil vyninė, esanti šiaurės vakaruose nuo Châteauneuf-du-Pape apeliacijos, dešiniajame Rhone krante, išsidėsčiusi trijose žymiose apeliacijos dirvose: apvalūs akmenys, hurgonų dirvožemiai ir smėlis.
'Tradition' cuvée, pagaminta iš jauniausių vynmedžių, yra sudaryta iš Grenache noir, Syrah, Mourvèdre ir Cinsault mišinys. Šis vynas žavi savo aromatine rafinuotumu, su prinokusių juodųjų...
...Vynuogės: Syrah - Grenache - Carignan
Spalva gili,
Aromatas sudėtingas ir intensyvus, su virtų vaisių ir prieskonių natomis.
Skonyje ta pati sudėtingumas, apvalūs taninai,
velvetinis ir prieskonių poskonis.
Aukso medalis, suteiktas Gilbert ir Gaillard
Vynuogės: Syrah - Grenache - Carignan...
...Šis skanus Crianza El Andén de la Estación (Stoties krantinė) iš Muga namų yra puikus kainos ir kokybės santykis, leidžiantis maloniai susipažinti su šios svarbios Rioja regiono vynais. Čia išryškėja vaisių ir elegancijos derinys, pabrėžtas 14 mėnesių brandinimu ąžuolo statinėse. Tekstūra yra švelni, taninai apvalūs, o aromatas, turintis turtingą ir sudėtingą pobūdį, atsiskleidžia tiek nosyje...
...Vynuogių paritetas tarp Cabernet Sauvignon ir Merlot mišinio. Lengvo medžio, mažų raudonųjų ir juodųjų uogų aromatai. Struktūruotas, bet apvalus, šis vynas yra harmoningas ir švelnus su gražiu poskoniu.
...derliai nuimami rankomis, fermentacija vyksta tradiciškai, kontroliuojant temperatūrą, kasdien ryte ir vakare atliekant pigiavimą visos fermentacijos metu. Vėliau šis vynas brandinamas prancūziškuose ąžuolo statinėse 12 mėnesių.
Nosinė: juodieji vaisiai, ypač juodosios vyšnios ir švelnios prieskoniai.
Skonis: apvalus įėjimas su gražiu saldumu, taninai yra šilkiniai, o poskonis yra vaisinis ir...
...100% Carignan
Šis Carignan vynas gaunamas iš šimtamečių vynmedžių, surinktų optimaliai subrendusių, iš molio smėlio dirvožemio, esančio prie Albères ir Canigou viršūnės. Nosyje jaučiami pipiriniai aromatai. Ilgas burnoje, apvalus ir subalansuotas. Rekomenduojama mėgautis su karštais užkandžiais, raudona mėsa, padažais ir sūrių asortimentu.
Sertifikacija: ekologiškas...
... vartotojų tyrimą, siekdamas nustatyti tobulus
mišinius savo vynams. Dėl šio tyrimo ir protingo vynuogyno bei
vynifikacijos valdymo, žinomi vyno kritikai nuolat labai vertina jo
dvaro produkciją.
Ši kuve „La Côte Rousse“ gaminama daugiausia iš senų Syrah vynuogių,
pasodintų rissian terasose (smėlis, žvyras ir silicio apvalūs akmenys),
kurie datuojami ledynmečiu, leidžiant labai mažą derlių (25 hl/ha),
rezultate gaunant labai koncentruotus vynus.
...Vaisinis ir apvalus Bordeaux baltas vynas, pagamintas iš Sémillon, Sauvignon Blanc ir Sauvignon Gris mišinio.
Gaminamas iš limono-argilinio terroiro, jis skinamas visiškai subrendęs, kad užtikrintų aromatų puokštę.
Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, o dviejų mėnesių brandinimas ant smulkių mielių suteikia jam lankstumo ir apvalumo.
Spalva: Balta
AOC: Sausas Bordeaux baltas
Vynmedžiai: Limono-argilinis terroiras
Vynifikacija: 2 mėnesių brandinimas ant smulkių mielių
Apdovanojimai ir medaliai: 91-89/100 Wine Enthusiast...
...subtiliai pabrėžtos švelnių prieskonių ir vanilės. Skonis yra kūnas, apvalus ir sodrus, atskleidžiantis saldų vaisiškumą, kuris tęsiasi ilgai prieskonių finale.
Maisto ir vyno derinimas Patiekimas: Žuvys padaže, veršienos blanquette, grybai
Laikymas Ypatingumas 8-10°C
Gerti galima jau dabar arba per 5 metus
Cuvée pavadinimas, Réserve du Prieuré, nurodo į senąjį prioratą ir šventovę Notre Dame, esančią šalia vynuogynų.
... (pipiriniai).
Kultūriniai ir agronominiai gebėjimai
Ši derlinga veislė turėtų būti auginama trumpu genėjimu. Duras N medžiai yra kieti, o jų augimo forma yra vertikali.
Aprašymo elementai
Identifikavimui atsižvelgiama:
- į jauno ūglio galą, kuris turi didelę gulėjusių plaukelių tankį,
- į jaunas geltonas lapus,
- į suaugusius lapus, kurie yra apvalūs, su penkiais, septyniais ar devyniais skilteliais, su petioliniu sinusiu, kurio dugnas kartais ribojamas venos iš vienos pusės netoli petiolio taško, su labai giliais šoniniais sinusais, U formos dugnu ir gana dažna uogų buvimu.
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFIKACIJA : Dalinė malolaktinė fermentacija.
Brandinimas rūsyje 5 metus.
ASAMBLIAŽAS : 15 % rezervinio vyno
nuo nuolatinės soleros.
DOSAVIMAS : 10 g/l
DĖGUSTACIJA : Ši gryna Pinot Noir cuvée pasižymi aromatais, derinančiais baltas gėles ir citrusinius vaisius. Pirmasis skonis burnoje, apvalus ir švelnus, su vaisių kompotu ir vanilės užuominomis, palieka medienos natų atspalvį pabaigoje.
Šampanas puikiai tinka aperityvui ir viso valgio metu.
...Graži rubino spalvos suknelė, blizgantis vynas, pakankamai gili atspalvis, safrano atspindžiai, suteikiantys spalvai tam tikrą brandą.
Atviras, apvalus ir malonus aromatas su keliais prieskonių, abrikosų natomis.
Satinis ataka, plonas, elegantiškas kūnas su gražia galia. Gerai išreikšti taninai yra subrendę ir suteikia pabaigai tam tikro švelnumo.
Elegantiškas vynas su gražia išraiška, patvirtinančia savo kilmę.