Maisto technologija

Maisto technologija nagrinėja biologinius ir cheminio proceso, taip pat naujausią technologiją maisto gaminime ir apdorojime. Pramoninis maisto gamybos ir apdorojimo procesas turėtų būti saugus, kokybiškas ir efektyvus. Tai apima ypač augalinių ir gyvūninių žaliavų apdorojimą, kad būtų galima pagaminti ilgalaikius, skanų ir saugius maisto produktus.

Maisto technologija taikoma visoje maisto pramonėje. Ūkininkystė, maisto apdorojimas ar maisto pakavimas naudojasi technologija, kad maisto procesas taptų saugesnis, ilgalaikis ir efektyvesnis. Maisto technologijos taikymo sritis yra visos pramonės šakos, kuriose dirbama su maistu ar naudojami maisto produktai. Ji prisideda prie aukštos kokybės ir saugių maisto produktų gamybos ir užtikrina saugų maisto vartojimą.

Šios pramonės produktai palengvina ir gerina maisto produktų, gėrimų ir maisto produktų ruošimo, apdorojimo ir gamybos procesą įvairiuose kontekstuose.