Malta, Triq L-Oratorju In-Naxxar
... aspektus. Šiame tinklaraštyje pateikiama keletas molekulinės gastronomijos technikų pavyzdžių. Molekulinė gastronomija oficialiai yra mokslinė disciplina, kuri sujungia fizinius ir cheminius virimo procesus. Mes mieliau ją vadiname „Meno gauti magiškus rezultatus su pagrindiniais ingredientais tradicinėje virtuvėje“. Taip, šiek tiek įkvepiančiau. Deja, tiesa ta, kad ne visi gali užsiimti šia disciplina.
Vokietija, Garstedt
...Konjakų guma yra natūralus augalų ekstraktas, gaunamas iš konjakų miltų (nevalytas žaliavas iš Pietryčių Azijoje augančio Amorphophallus konjac gumbų). Konjakų guma gali pasiekti 100 kartų didesnį tūrį, kai yra susijusi su vandeniu. Konjakų guma turi didžiausią molekulinę masę ir didžiausią klampumą iš visų mokslui žinomų skaidulų. Glucomannanas sudaro ilgų grandžių makromolekulius, kurie...