...Saint-Véran - Domaine François 1er - BOURGOGNE
Teritorija: Argilo-kalkakmenis. Chardonnay
Vyno ir maisto derinimas: jūros gėrybės, žuvys padaže
Vyno eksperto patarimas: patiekti tarp 10 ir 12°C
Laikymo laikas: 4-5 metai
Domenas: Domaine François 1er
Pavadinimas: Saint-Véran
Metai: 2019
Veislė: Chardonnay
Auginimas: Atsakingas
Ženklas: Kontroliuojamos kilmės pavadinimas...
...Vyninė: Visai pietinėje Burgundijoje, prie Beaujolais sienos, appellacijos teritorija viršija kaimo ribas. Saint-Vérand kaimas turi „d“, tačiau appellacija jo neturi, nes ji gaunama iš šešių kaimų. Ji buvo įsteigta 1971 m., tai yra priešpaskutinė appellacija, suteikta Mâconnais regione.
Vynuogininkystė:
Dirvožemis: jura kalkakmenis, kuris tęsiasi iki Côte d'Or kalkakmenio sluoksnių, idealiai...
... vynininkystę jau 7 kartas, Bodillard vyninė apima 14 hektarų, išsidėsčiusių 7 vyno gamybos savivaldybėse tarp Beaujolais ir Mâconnais. Kai kurios vynų partijos jau turi ekologinio ūkininkavimo sertifikatą, o netrukus visos jų bus sertifikuotos. Sklypų įvairovė leidžia dvarui apimti didelę dirvožemio įvairovę (granito smėlis, šlakas ir kt.) ir taip gaminti vynus su įvairiais charakteriais.
Talpa: 75cl
Tipas: Baltas vynas
Veislė: 100% Chardonnay
AOC: Saint-Véran
Laikymas: Gerti jau dabar ir laikyti iki 2028 m.
Patiekimo temperatūra: 10-12°C...