...Veislė: Vermentinu 20 metų 25 hl/hec 6 500 butelių.
Derlius: ankstyvas ir rankinis
Vynifikacija: tiesioginis spaudimas be sulfitų / šaltas nuosėdų nusodinimas 48 val. / mielių pridėjimas ir fermentacija 14-15°C
Brandinimas ant smulkių nuosėdų 6 mėnesius natūralioje temperatūroje.
Filtravimas, lengvas sulfitavimas ir buteliavimas.
Buteliavimas pavasarį.
Degustacija:
- Ryški geltona spalva;
- Intensyvi aromatinė išraiška, kurią charakterizuoja baltos minkštos mėsos vaisiai ir geltonos gėlės iš krūmynų;
- Gyva, apvali ir įtempta burna. Atgalinis kvapas harmonijoje su nosimi.
La société APIHAPPY propose des essaims, des reines, des cellules royales, du miel, du matériel et des formations d'apiculture au sud de Paris. C'est une entreprise née de la passion de Julien Perrin pour les insectes. Cette passion lui a permis de développer une apiculture technique et proche des gens dans le sud de la région Île-de-France, en Essonne et Yvelines. Pour répondre aux enjeux de la c...
... trūksta rūgštingumo. Kokybė ir laipsnis greitai krenta, kai derlius tampa per didelis.
Kultūriniai ir agronominiai gebėjimai
Ši veislė yra pakankamai tvirta ir energinga. Ji gerai prisitaiko prie pietinių sąlygų, tačiau jos ūgliai yra trapūs ir ji jautri vėjui. Ankstyvas jos pobūdis leidžia išplėsti auginimo teritoriją (šaltesnės klimato zonos) arba nuimti derlių prieš lyjant per lygiadienį. Ji yra pakankamai derlinga, kad būtų galima apkarpyti trumpai, tačiau kartais pasireiškia tam tikra alternacija.
Aprašymo elementai...
...Kryptis: grūdai
Labai lapinė augalų rūšis, tinkanti siloso gamybai
Charakteristikos:
ANKSTUMAS ankstyvasderlius
AUKŠTIS vidutinis-aukštas
GRŪDO SPALVA raudona
PANIKULĖS TIPAS pusiau kompaktiškas
PANIKULĖS IŠSISKIRIMAS geras
Patarimai:
Sėjimo laikas: 1-asis ir 2-asis ankstyvas sėjas
Sėjimo tankis: 35-40 grūdų/m²; 10-11 kg/ha...
...Kilmės iš Kolumbijos, Amazonės pipiras turi savybę būti skinamas prieš pilną brandą. Tai paaiškina jo geltoną spalvą, kai tuo tarpu dauguma jo artimų giminaičių (pavyzdžiui, Kajeno pipiras) yra raudoni!
Šis ankstyvasderlius leidžia Amazonės pipirui išvystyti vaisinius ir rūgštokus tonus.
Su maždaug 50.000 Scoville skalėje (atitinka 8/10) balu, tai yra charakteringas pipiras, kuris sujungia aštrumą ir aromatines savybes.
Amazonės pipiras gali būti naudojamas sveikas, pavyzdžiui, padaže, prieš jį pašalinant, arba gali būti sumaltas ir visiškai įtrauktas į jūsų patiekalus.
... gaminama ant molio-kalkakmenio akmenų, o 2018 metų derlius buvo ankstyvas, su aukšta kokybe dėl išskirtinio rudens, leidusio mums skinti vynuoges optimalioje brandos būsenoje. Tai yra vienas iš didžiausių derlių per pastaruosius 30 metų.
CÉPAGES
Syrah 65 %
Grenache 35 %
VINIFIKACIJA
Visas derlius yra rankinis, o vynuogės atskiriamos nuo stiebų atvykus į rūsį. Kiekviena veislė vinifikuojama atskirai; vinifikacija vyksta pagal tradicinį metodą nerūdijančio plieno talpose.