Turkija, Samsun
...Tai druskos vandens žuvis, priklausanti upėtakių ir lašišų šeimai. Ji auga vėsiuose ir mineralais turtinguose Juodosios jūros vandenyse. Jos dydis yra mažesnis, palyginti su lašišų šeima. Tačiau ji yra lyderė savo šeimoje mineralų ir mikroelementų, tokių kaip B1, B2, Fluoras, Cinkas ir Chromas, atžvilgiu. Pjūvio tipas: Galva nupjauta, išvalyta - HOG Dydžių diapazonas: 0,9 - 1,4 / 1,4 - 1,8 / 1,8 - 2,7 / 2,7 - 3,6 kg Laikymo metodas: Šaldyta IQF Pardavimas: Didmeninė prekyba Pakuotės metodas: 20 kg kartoninė dėžė su 3% glazūra Gamybos vieta: Juodoji jūra, Samsun, Turkija...
Mauritanija, Nouakchott-Ndb-Berlin-Dakhla
Vokietija, Obermoschel
...Gravad kilęs iš norvegų kalbos ir reiškia „įkasti“, - lašišą su druska ir cukrumi laikyti po slėgiu ir konservuoti. Šiandien lašišos filė marinuojama iš druskos, cukraus, krapų, prieskonių, šiek tiek šaltinio vandens ir viskio. Tokiu būdu lašiša fermentuojasi ir brandinama į dar vieną delikatesą. Marinavimo procesas trunka apie tris dienas ir leidžia Gravad lašišai išlikti šviežiai kelias dienas. Tradicinis receptas - mūsų šeimos receptas - suteikia lašišai ypač subtilų, prieskonių ir aromato skonį.