... džiovintuvo šilumos siurblys padidina kabineto vidinę temperatūrą iki 60 laipsnių Celsijaus. Tada vanduo, esantis vaisiuose, daržovėse ar kituose maisto produktuose, pradeda garuoti. Išgaravęs vanduo ventiliatorių pagalba yra pernešamas į džiovintuvo šilumos siurblį. Ten jis virsta skystu pavidalu, o vėliau šis vanduo išmetamas. Tokiu būdu vyksta džiovinimo procesas.
Džiovintuvo šilumos siurblio...
... sistema užtikrina maksimalų aušinimą, sunaudodama optimalią energiją. Sistemos veikimo principas yra labai paprastas. Vietoj to, kad aušintų karštą orą, sistema leidžia karštam orui išeiti ir per ventiliatorių perkelia šaltą orą iš lauko į vidų. Tai sumažina oro kondicionieriaus darbo laiką. Tokiu būdu pasiekiama iki 90% energijos taupymo. Naudojant Baran Technology nemokamą aušinimo sistemą, sistema kompensuoja savo amortizacijos vertę per šešis mėnesius iki vienerių metų, priklausomai nuo geografinės vietos ir klimato sąlygų.
... oro, kaip ir oro šaltinio šilumos siurbliai, o dalį - iš elektros energijos. Vaisių ir daržovių džiovinimo šilumos siurblys yra įmontuotas į visiškai izoliuotą džiovinimo kamerą, kurios viduje temperatūra siekia 65 °C, leidžianti vandeniui išgaruoti iš vaisių, daržovių ar kitų maisto produktų. Garinamas vanduo į šilumos siurblį transportuojamas ventiliatorių pagalba, o skystis išmetamas, paverčiant jį skysčiu. Tokiu būdu džiovinimo procesas baigiamas.