Italija, Mesoraca
...Ritinėlis pancetta gaunamas iš liesos kiaulės pilvo dalies, kuri kruopščiai masažuojama rankomis ir pagardinama mūsų būdingais kalabriškais prieskoniais. Jis brandinamas daugiau nei 70 dienų kontroliuojamoje temperatūroje ir drėgmėje. Skirtingai nuo tiesios pancetta, ritinėlis pancetta yra suvyniotas į save ir surištas rankomis. Pasibaigus brandinimui, jis turi sluoksniuotą, apvalią raudonai...
Italija, Barberino Di Mugello
...TOSKANOS SALAMAS, paruoštas iš pasirinktos kiaulienos, vidutinio smulkumo ir kubeliais pjaustyto lašinio, įvyniotas į kolageno žarną ir brandintas. ŠONKA - kiaulės šlaunelė "TOSKANOS NAMINIS". FINOKIONA, paruošta iš pasirinktos kiaulienos, yra tipiškas toskaniškas dešrainis, įvyniotas į kolageno žarną, pagardintas anyžių sėklomis. PANCETTA iš grynos kiaulienos, suktinė arba plokščia, sūdyta ir brandinta toskaniškai.